Banden wisselen camper Campercentrum de Wiers

Bandenservice

Uw camperbanden zijn belangrijker dan u denkt. De vier banden van uw camper hebben een verantwoordelijke taak. Ze dragen het gewicht van de camper, de inzittenden en uw bagage. Ook spelen ze een cruciale rol bij het weggedrag van uw camper: optrekken, remmen, het opvangen van dwarskrachten in bochten en grip op nat wegdek. De juiste banden zijn daarom erg belangrijk. Wij zorgen voor de juiste basis. Voor elke camper plaatsen wij de meest geschikte band. Dit doen wij het hele jaar door.

Zijn de banden onder uw camper ouder dan 6 jaar? Dan adviseren wij u deze te laten vervangen. Campers worden namelijk niet het gehele jaar gebruikt waardoor deze banden sneller verouderen. Dit maakt de kans op een klapband groter. De dotcode op de band geeft de leeftijd van de band weer. Ook Bovag adviseert om camperbanden ouder dan 6 jaar te vervangen. Let op: bij buscampers geldt het advies om banden ouder dan 8 jaar te vervangen.

De dotcode op de camperband geeft de productiedatum van de band weer. De eerste 2 cijfers staan hierbij voor de week waarin de band is geproduceerd en de laatste 2 cijfers voor het jaar waarin de band is geproduceerd.

Voorbeeld: DOT (3212), dit houdt in dat de band in week 32 van het jaar 2012 is gefabriceerd. 

Is het tijd voor een bandenwissel of nieuwe banden of wilt u graag de banden laten controleren?